Slava Ukraini! Kunnia Ukrainalle!

Blogi

Kuva Euroopan komissio 2023

Slava Ukraini 🇫🇮❤️🇺🇦! Matinpäivä 2022 jäi historiaan. Venäjä hyökkäsi tasan vuosi sitten, Matinpäivänä 24.2.2022 raukkamaisella ja brutaalilla tavalla Ukrainaan. Putin kuvitteli valloittavansa Ukrainan kolmessa päivässä. Toisin kävi.

Ukraina on taistellut sankarillisesti jo tasan vuoden ajan. Venäjä on kärsinyt valtavia tappioita ja sen joukkoja on lyöty takaisinpäin. Ukraina taistelee oman, Euroopan ja koko maailman vapauden puolesta.

Putinin ja Venäjän sotarikosten määrä Ukrainassa on valtava. Putin on murhannut kymmeniä tuhansia ukrainalaisia: lapsia, vanhuksia ja naisia sekä maataan puolustaneita sotilaita. Putin on tapattanut tai vammauttanut sodallaan turhaan jo reilusti yli 100 000 venäläistä nuorta miestä. Ohessa Ukrainan armeijan tilasto Venäjän tappioista.

Tuetaan ukrainalaisia heidän vapaussodassaan kaikin mahdollisin keinoin. Tänään, sodan alkamisen vuosipäivänä jokainen meistä voi jälleen antaa konkreettista rahallista tukea Ukrainalle jonkun avustusjärjestön kautta!

Toivottavasti tämä järjetön sota ja tappaminen loppuu Ukrainan voittoon jo tänä vuonna. Voitto Ukrainalle! Slava Ukraini 🇺🇦!

Tietoa kirjoittajasta

Slava Ukraini! Kunnia Ukrainalle!

Valtiotieteiden maisteri, Helsinki.

Kirjoitukset