Venäjän tappiot jo suuremmat kuin Afganistanin sodassa, joka johti Neuvostoliiton kaatumiseen

Blogi

Valtavat miestappiot ovat nousseet puheenaiheeksi nyt myös Venäjän omassa, Putinin kontrolloimassa mediassa. Miksi? Onko tarkoitus valmistella kansaa uuteen liikekannallepanoon? Vai onko todettu, että tappioita ei enää kyetä peittelemään?

Venäjän tappiot ovat jo samaa luokkaa kuin 10 vuotta kestäneen koko Afganistanin sodan aikana. Afganistanin sodassa Neuvostoliitto menetti vuosina 1979-89 kaatuneina tai haavoittuneina noin 68 000 miestä. Oheisessa kuvassa on Ukrainan armeijan arvio Venäjän tappioista viimeisen 10 kuukauden ajalta: noin 108 000 miestä.

Neuvostoliitto kaatui Afganistanin sodan jälkeen. Nyt sama on edessä Putinilla.

Vaikka Putinin diktatuuri olisi kuinka vahva, niin ei sekään kestä pitkään tällaista katastrofia. Ennustankin, että Putinin hallinto kaatuu tai vaihtuu tavalla tai toisella tänä vuonna. Pohdin tätä skenaariota jo viime kesänä blogissani https://mattiniiranen.fi/…/tehdaanko-venajalla…/

Mitä meidän Suomessa tulisi nyt tehdä? Toivotaan parasta ja varaudutaan pahimpaan. Aivan kuten olemme tehneet viisaan presidenttimme johdolla.

Annetaan kevään eduskuntavaaleissa luottamus sellaisille maltillisille voimille, jotka kykenevät vahvistamaan suomalaisten yksituumaisuutta 🇫🇮. Riidankylväjiä ei nyt tarvita. On onni, että Suomen puolueet ovat nyt varsin yhtenäisesti Nato-jäsenyyden ja maanpuolustuksen vahvistamisen kannalla.

Tuetaan ja avustetaan vahvasti myös Ukrainaa sen taistelussa vapauden puolesta. Venäjä ei saa voittaa hyökkäyssotaansa. Slava Ukraini!

Tietoa kirjoittajasta

Venäjän tappiot jo suuremmat kuin Afganistanin sodassa, joka johti Neuvostoliiton kaatumiseen

Valtiotieteiden maisteri, Helsinki.

Kirjoitukset