Leninin ja Putinin mallin mukaiset Luhanskin ja Donetskin nukkehallitukset

Blogi

Vladimir Putin toimii nyt V.I. Lenin viitoittamalla tiellä. Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat on luotu Kremlissä Leninin mallin mukaan, mutta Putinin mausteilla.

LUHANSKIN JA DONETSKIN KANSANTASAVALLAT ovat Kremlissä suunniteltuja, V.I. Leninin alkuperäisten oppien mukaisia nukkehallituksia. Esimerkkejä vastaavista operaatioista löytyy runsaasti Neuvostoliiton ja Venäjän historian kirjoista.

V.I. Lenin alkuperäinen ohje kuului seuraavasti: ”valloitus on naamioitava neuvostoilla ja hallituksilla vapautukseksi”. Demokratian ja kansojen vapaan tahdon kanssa näillä hallituksilla ei siis ole mitään tekemistä.

Leninin mallissa toisen maan miehittäminen väärennetään näyttämään ”vapaaehtoiselta” liittymiseltä Neuvostoliiton kansojen perheeseen. Todellisuudessa nämä uudet ”valtiot” syntyvät valheita, väkivaltaa ja nukkehallituksia apuna käyttäen.

Vladimir Putin toimii nyt Krimillä, Luhanskissa, Donetsikissa ja Valko-Venäjällä Leninin viitoittamalla tiellä. Putinin reseptiä on tosin hieman mukailtu ja maustettu hänen oman makunsa mukaisilla mausteilla. Siitä esimerkkejä ovat vihreät miehet Krimillä ja ortodoksisen uskonnon käyttäminen naamiovärinä.

SAMAN MALLIN MUKAISESTI hieman valheita muunnellen, mutta puna-armeijan voimalla ja kommunistien yksinvaltaisella johdolla syntyivät Viron, Latvian, Liettuan, Armenian ja Georgian sosialistiset neuvostotasavallat sekä marxismi-leninismiä virallisena ideologianaan tunnustanut Saksan demokraattinen tasavalta, Unkarin kansantasavalta, Puolan kansantasavalta, Romanian kansantasavalta, Tsekkoslovakian kansantasavalta ja Bulgarian kansantasavalta.

Leniniläisiä nukkehallituksia olivat myös esimerkiksi Mongolian kansantasavalta, Afganistanin demokraattinen tasavalta, Tuvan kansantasavalta, Turkmerkestanin kansantasavalta, Buharan kansantasavalta, Hivan kansantasavalta, Ulko-Mongolian kansantasavalta, Krimin sosialistinen neuvostotasavalta, Ukrainan sosialistisen neuvostotasavalta, Tšetšenian tasavalta ja niin edelleen.

Lista on pitkä, eikä Venäjää saa aliarvioida. Kremlissä on yli 100 vuoden kokemus ja ammattitaito nukkehallitusten perustamisesta. Metodi on raudanluja ja näyttää valitettavasti toimivan vielä 2000-luvulla.

Metodi toimii pelottavalla teholla, vaikka meillä on sosiaalinen media ja internet jopa Venäjän kansan ulottuvilla. Eikö Venäjän kansa todellakaan tajua vieläkään hallintomallinsa ja johtajiensa vaarallisuutta itselleen ja koko maailmalle?

SUOMEN KOHDALLA STALIN EPÄONNISTUI. Samaa nukkehallitusten kaavaa yritettiin käyttää myös Suomen kohdalla vuonna 1939. Siinä kommunistit epäonnistuivat onneksemme totaalisesti.

Suomen nukkehallituksen johtoon istutettiin loppuvuodesta 1939 Moskovassa Otto Wille Kuusinen – maanpetturi, joka oli loikannut aikanaan Neuvostoliittoon.  Kuusisen hallituksen nimittämistä seurasi niin sanotut ”Mainilan laukaukset”, puna-armeijan itseään vastaan tekemä valehyökkäys, jonka valehdeltiin olevan Suomen tekemä.

Stalinin vasallin, goldovnik O.W. Kuusisen, johtaman ”Suomen kansantasavallan” oli Kremlissä tehdyn käsikirjoituksen mukaan määrä ”anoa” jo ennen joulua 1939 Neuvostoliiton onnellisten kansojen perheeseen liittymistä.

Voitonjuhlat Helsinkiin oli myös suunniteltu valmiiksi. Stalin oli jopa määrännyt Dmitri Sostakovitsin säveltämään puna-armeijan Helsingissä järjestettäviin voitonjuhliin suomalaisia kansansävellyksiä mukailevan sinfonian.

PUNA-ARMEIJAN SUUNNITELMA VALLATA SUOMI kahdessa viikossa epäonnistui surkeasti. Yhtenäinen Suomen kansa ei alistunut, vaan taisteli vastaan. Neuvostoliiton rajanaapureista Suomi oli ainoa, joka selvisi 2. maailmansodasta itsenäisenä, vapaana ja demokraattisena länsimaana.

Moskovassa Suomen kansantasavallan perustamissuunnitelmat heitettiin tiettävästi (ja toivottavasti) keväällä 1940 lopullisesti samaan paperikoriin kuin Sostakovitsin säveltämän Suomen vapautusjuhlan sinfonian nuotit.

Suomen kansa voitti vapautensa raskain uhrauksin.  Talvi- ja jatkosodissa 1939-44 kuoli tai haavoittui arviolta yhteensä noin 291 000 suomalaista ja noin 1 000 000 venäläistä. Yhteensä lähes 1,3 miljoonaan ihmistä. Lukujen päälle voi laskea vielä orvot lapset, lesket ja kotinsa menettäneet Suomen karjalaiset.

Kauhea hinta sodasta, jonka Neuvostoliitto aloitti aivan turhaan.

Afganistanissa Neuvostoliitto soti 1979-89. Sen jälkeen kaatuivat kommunismi ja Neuvostoliitto. Ukrainassa Venäjä on sotinut ja operoinut vuodesta 2014 alkaen. Kaatuuko 22 vuotta vallassa ollut Putinin Ukrainan sodan jälkeen, samalla tavoin kuin Neuvostoliitto kaatui Afganistanin kuluttavan sodan jälkeen? Nähtäväksi jää. Oppiiko Venäjän kansa ikinä?

Tietoa kirjoittajasta

Leninin ja Putinin mallin mukaiset Luhanskin ja Donetskin nukkehallitukset

Valtiotieteiden maisteri, Helsinki.

Kirjoitukset