Ehdolla eduskuntaan – kannustavan ja inhimillisen Suomen puolesta

Blogi


HELSINGIN KOKOOMUS ry on nimennyt minut ehdokkaaksi eduskuntaan. Mahtava tunne! Palan halusta tehdä myönteistä kampanjaa kannustavan ja inhimillisen Suomen puolesta.

SUOMALAISEN HYVINVOINTIYHTEISKUNNAN turvaaminen ja kehittäminen on minulle tärkeää.

Heikoimmista on pidettävä hyvää huolta. Senioreiden hyvästä hoidosta ei saa tinkiä ja heidän palvelunsa on tuotettava aina laatu ensisijaisena kriteerinä. Eläkkeiden taso on turvattava, eikä eläkkeiden verotus saa olla kireämpää kuin muiden tulojen.

Nuorten ikäluokkien pienentyessä ja ikääntyvien osuuden kasvaessa korkea työllisyysaste on erittäin tärkeää. Liika sääntely ei saa olla toimeliaisuuden tai työllistämisen este. Työn tekemisen tulee olla aina se kannattavin vaihtoehto. Sosiaaliturvajärjestelmää on uusittava ensi vaalikaudella kannustavampaan suuntaan.

KANNATAN VASTUULLISTA markkinatalousjärjestelmää, jossa kannustetaan yrittäjyyteen, mutta ei millä hinnalla hyvänsä. Meidän on otettava huomioon kestävä kehitys. Luonnonsuojelu, Itämeri ja ilmastonmuutoksen torjuminen ovat minulle tärkeitä asioita.

Tuen kampanjallani myös vastuullista EU-myönteisyyttä ja kansainvälisyyttä.

Helsingin kilpailukyvyn vahvistaminen ja pääkaupunkiseudun sujuva liikennejärjestelmä ovat myös asialistallani. Helsingin kilpailuvaltit ja ympäristöasiat ovat minulle tuttuja kaupunginvaltuustosta, kaupunkisuunnittelulautakunnasta ja mm. Helsingin seudun ympäristöpalvelut –kuntayhtymän hallituksesta.

TÄNÄÄN ON SISUN, ONNIN JA KALEVALAN PÄIVÄ – Suomalaisen kulttuurin päivä.

Olen sivistysporvari. Niinpä olen iloinen siitä, että saan julkistaa ehdokkuuteni eduskuntaan juuri tänään, 28. helmikuuta. Suomalaisen kulttuurin, koulutuksen ja sivistyksen vaaliminen ovat olleet minulle aina tärkeitä arvoja. Kulttuuri on minulle myös rakas harrastus. 

Kotikaupungissani Helsingissä olen saanut edistää kulttuuria mm. Helsingin teatterisäätiön varapuheenjohtajana ja Suvilahti-Kaapelitalon hallituksessa.

Suomalaisten keskuudessa on vahvistettava yhteishenkeä. Kaupunkilaisjärjellä ajatellen suvaitsevaisuus on normaalia ja kuuluu asiaan. Erilaisuuden kunnioittamien on tärkeä perusarvo demokratiassa.

LISÄÄ TIETOA TAVOITTEISTANI JA KAMPANJASTANI on luvassa lähipäivinä ja –viikkoina. Jo nyt voit lukea lisää ajatuksia nettisivuiltani www.mattiniiranen.fi. Tukiryhmäni on avannut lisäksi Facebookiin erillisen kampanjasivun nimellä Matti Niiranen eduskuntaan 2019.

Tietoa kirjoittajasta

Ehdolla eduskuntaan – kannustavan ja inhimillisen Suomen puolesta

Valtiotieteiden maisteri, Helsinki.

Kirjoitukset