Tervetuloa Raide-Jokeri!

Blogi

Raide-jokeri havainnekuvassa Viikissä. Kuva raidejokeri.info.
Raide-jokeri havainnekuvassa Viikissä. Kuva raidejokeri.info.

Hurraa! Vihdoinkin on tulossa tuntuvasti rahaa Sipilän-Stubbin hallitukselta Helsingin joukkoliikenteen kehittämiseen.

Raide-Jokeri, joka kulkee Itäkeskuksesta 25 kilometrin matkan Helsingin Espoon Keilaniemeen, on saamassa valtiolta 83 miljoonaa euroa. Se on noin kolmannes yhteensä 275 miljoonaa maksavasta pikaraitiolinjasta.

Valtion tuen myötä kannatan lämpimästi Raide-Jokerin pikaista toteuttamista jo lähivuosina. Valtion myöntämät rahat ovat käytettävissä jo vuosina 2017-19.

Kiire toki tulee Helsingin kaupunkisuunnittelijoillekin, mutta Raide-Jokerin suunnitelmat ovat onneksi jo pitkällä.

#  #   #

Tukipäätös Raide-Jokerista on todella myönteinen uutinen asuntorakentamisen ja taloutta järkevästi elvyttävän toiminnan kannalta. Uusi pikaratikka tukee erinomaisesti myös Helsingin uudessa yleiskaavassa hahmotettu raideliikenteen verkostokaupunkia. Samalla parannetaan hienolla tavalla pääkaupungin poikittaista, itä-länsi-suunnassa kulkevaa liikennejärjestelmää.

Raide-Jokerin, eli nykyinen bussien runkolinja 550, varteen saadaan tuntuvasti lisää hyviä, erinomaisen liikenneyhteyden varrella olevia asuntoja, jotka ovat toivottavasti Helsingin mittakaavassa myös edullisempia.

Busseilla ajaen runkolinja 550 kapasiteetti alkaa sitä paitsi olemaan jo täynnä. Nykyisin tällä linjalla kulkee noin 40 000 matkustajaa vuorokaudessa. Raide-Jokerin avulla määrää saadaan nostettu ennustettuun noin 100 000 vuonna 2040.

Raide-jokerin toteutuminen tarkoittaa enemmän töitä meille Helsingin kaupunkisuunnittelulautakuntaan. Paljon on tehty kaavaa jo muutenkin. Tällä valtuustokaudella on saatu ”kaupsusta” läpi noin 5500 asunnon rakentamisen mahdollistavat kaavat per vuosi.

Tietoa kirjoittajasta

Tervetuloa Raide-Jokeri!

Valtiotieteiden maisteri, Helsinki.

Kirjoitukset