Jätkäsaareen tulee sittenkin kongressihotelli

Blogi

Hyviä uutisia! Norjalaisinvestori on kiinnostunut rakentamaan Jätkäsaarenlaiturille asemakaavan mukaisen 16-kerroksisen kongressihotellin.

Aiemmin paikalle ehdotettu ruma torahammastorni ei onneksi toteutunut. Myös 16-kerroksiseen hotelliin on tuloillaan 400 huonetta – eli sama määrä kuin aiemmin ehdotettuun 33-kerroksiseen torniin.

Myös Bulevardille on tulossa uusi hotelli lähivuosina. Se sijoittuu entiseen Teboilin pääkonttoriin. Keski-Pasilaan on puolestaan tuloillaan korkean rakentamisen alue, jonne varsinaisia tornihotellejakin sopiii vallan hyvin. Helsingillä on siis vetovoimaa.

Kaupunkikuvallisista laatuvaatimuksista ei Jätkäsaaressa saa tällä kertaa tinkiä. Uuden hotellin suunnittelu on tehtävä yhteistyössä kaupunkisuunnitteluviraston, kaupunginmuseon ja kiinteistöviraston kanssa.

Asemakaavassa tontille on osoitettu 4-, 8- ja 16 -kerroksiset rakennusmassat. Kiinteistölautakunnan esityslistan mukaan kongressitilat sijoittuisivat viereisen tontin puolelle, eli Lars Sonckin suunnittelemaan suojeltuun L2 makasiinirakennukseen. Kongressitilat tulisivat makasiinirakennuksen ylimpiin kerroksiin ja katutasoon olisi alustavien suunnitelmien mukaan tulossa ravintoloita.

Helsingissä on tällä hetkellä vain kolme yli 400 huoneen hotellia, Scandic Continental Helsinki, Scandic Grand Marina ja Sokos Hotel Presidentti

Norjalaishotellin asia etenee kiinteistölautakuntaan ensi torstaina (19.9.2013) ja sieltä toivottavasti myönteisen päätöksen myötä kaupunginhallitukseen. Jätkäsaaren kongressihotellin rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan syksyllä 2014.

Ehdotuksen mukaan hotellin suunnittelua varten varattaisiin kaksi tonttia Jätkäsaaren pääsisääntuloväylän varrelta. Kongressitilat sijoittuisivat Lars Sonckin suunnittelemaan L2-makasiinirakennukseen.

Erityistä huomiota hotellin suunnittelussa tulee mielestäni kiinnittää kaupunkikuvallisten kysymysten lisäksi liikenneratkaisuihin ja riittäviin pysäköintitiloihin. Hotellin sijainti on haastava myös  liikenteellisistä syistä johtuen, mutta uskon, että tähän on löydettävissä ratkaisut.

Tietoa kirjoittajasta

Jätkäsaareen tulee sittenkin kongressihotelli

Valtiotieteiden maisteri, Helsinki.

Kirjoitukset