Sauli saa oman tivolin

Blogi

Mistä näitä hulluja ideoita tulee? Presidentinlinnan kulmalle ollaan nyt rakentamassa uutta ”lintsiä”. Tai ainakin paikalle ollaan antamassa väliaikaislupa (pariksi vuodeksi) maailmanpyörälle ja polskuttelualtaille. Nyt puuttuu vain Vekkula ja vuoristorata.

Väliaikaisuudesta puheen ollen: Eiffel-torninkin piti olla vain väliaikainen. Toisaalta Eiffeliä ankarasti vastustanut kirjailija Guy de Maupassant kävi myöhemmin erinomaisen usein syömässä Eiffel-tornin ravintolassa. Se kun oli ainoa paikka, josta tornia ei Pariisissa nähnyt.

Tiedä vaikka minäkin istuisin ensi kesänä joka päivä presidentinlinnan kulmilla maailmanpyörässä.

Tässä asiassa kuulun historiaa rakastavana ihmisenä Matti Klingen koulukuntaan. Helsingin vanhinta kantakaupunkia ja etenkin vanhaa empirekeskustaa tulee varjella. Mutta minkäs teet, tämä väliaikainen ”tivoli” mennee lautakunnan päätöksellä. Tontin vuokra on kuulemma 2500 euroa kuukaudessa.

Jos Kari Suomalainen eläisi, hän piirtäisi varmaan Hesariin kuvan, jossa Sauli-kissa on poissa talonsa remontin jaloista ja lauma hiirulaisia bilettää tivolin riemuissa hänen etupihallaan.

Tietoa kirjoittajasta

Sauli saa oman tivolin

Valtiotieteiden maisteri, Helsinki.

Kirjoitukset