Toggle navigation

Matista kokoomukselle uusi vahva vaikuttaja Helsinkiin

Kuva: Jani Kaila

Kaupunginvaltuuston lisäksi Matti Niiranen on keskeisellä vaikuttajan paikalla Helsingin kaupunkisuunnittelussa. Kulttuuriasioista päättämiseen hän osallistuu Helsingin teatterisäätiön varapuheenjohtajana. Kuva: Jani Kaila

Valtiotieteiden maisteri Matti Niiranen on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu.

Hän on saanut sopivasti kokemusta politiikasta, mutta tuntee hyvin ihmisten arjen toimittuaan yli 22 vuotta mikroyrittäjänä.

Niiranen vaikuttaa Helsingissä erityisesti kaavoitukseen, asumisen ja rakentamisen suuntiin sekä liikennesuunnitteluun.  Hän on Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen ja Uudenmaan maakuntahallituksen varajäsen.

Hän on lisäksi Helsingin teatterisäätiön hallituksen varapuheenjohtaja ja siten tärkeällä näköalapaikalla Suomen kulttuurielämään. Helsingin teatterisäätiö ylläpitää Helsingin kaupunginteatterin lisäksi Lilla Teaternia, Teatteristudio Pasilaa ja Arena-näyttämöä.

Työ Helsingin valtuustossa

Matti Niiranen on ollut kuluvalla valtuustokaudella aktiivisesti läsnä jokaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa. Tilastot kertovat vakuuttavasti hänen ahkeruudestaan valtuustotyössä.

Kaupunginvaltuuston lisäksi Matti Niiranen vaikuttaa kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Hän on ollut läsnä aktiivisesti myös jokaisessa kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa kuluvalla valtuustokaudella – paitsi yhdessä kokouksessa. Esteen syy oli silloin hyvä: maanpuolustuskurssi.

Lue lisää:

KATSO KOKOUSTILASTOT

Matti valtuuston sivuilla

 

CV

Matti Niiranen: ”Politiikka kiinnosti minua jo nuorena ja olinkin vuosikymmenen ajan mukana politiikassa 1980-luvulla.  Onneksi ymmärsin kuitenkin vetäytyä tavanomaisempiin töihin. Ihmisten arjen ymmärtäminen onnistuu poliittiselta toimijalta paremmin,  jos on itse elänyt ihmisten arkea”.

Katso Matin CV

Elämäntarina

Keravalla vuonna 1967, mummolan pihakeinussa. Minä olen kuopus vasemmalla. Kuva © Matti Niirasen arkisto

Keravalla vuonna 1967, mummolan pihakeinussa. Minä olen kuopus vasemmalla. Kuva © Matti Niirasen arkisto

”Tarinan kirjoittaminen omasta elämästä tuntui hieman hassulta. Ihan kuin olisi kirjoittanut jo muistelmiaan. Ehkäpä tämä juttu voisikin olla muistelmateokseni dispositio. Paljon rakkaita muistoja sisältyy näihin sanoihin ja rivien väleihin.”

Matin kirjoittama tarina omasta elämästä:

Lue matin elämäntarina